miércoles, 1 de febrero de 2012

(APM-Manises) Ja ens han cobrat l'augment de la taxa TAMER al rebut de l'aigua. Si vols recurrir, llig l'article i sabràs com ho has de fer

Ja publicarem en novembre de 2011 l'augment que venia al rebut de l'aigua. Aci tens l'article

(en valencià)


El PP augmenta en més d’un 200% la taxa del fem

El passat 5 d’agost l’EMTRE (Entitat Metropolitana de Tractament de Residus), va aprobar amb els vots de la majoria del PP un augment de la taxa del Fem, que en alguns casos triplica el que se pagava abans. Amb posterioritat i davant les queixes generades va suavitzar l’augment, encara que per a la mjoria dels habitatges passava definitivament de 22’20 euros a 56 euros anuals (inicialment s’havia aprovat una taxa de 69’90 euros). Aquells comerços o viviendes que superen un consum de 65 metres cúbics, passarán a pagar 139’80 euros, quan abans pagaven entre 44’40 i 66’60 euros. Aquest augment contà amb el vot favorable del regidor de l’Ajuntament de Manises Francisco Gimeno.
Aquesta taxa, apareix molt ben amagadeta al rebut de l’aigua, sota el nom de “taxa EMTRE” o “taxa TAMER” i afecta a tots els pobles de l’àrea metropolitana de València.

¿A què es deu aquest augment?
La mala gestió del PP en l’EMTRE és la culpable d’aquest augment tan descomunal, al habvr un gran retard en l’aplicació del pla zonal de la Generalitat de l’any 2002, que marcava la construcció de dues noves plantes de reciclatge.
Per començar, el Consell deu a l’EMTRE 23 milions d’euros, derivats de la desaparició de l’ Àrea Metropolitana de València. La Generalitat va assumir pagar eixos diners a canvi de tot el seu patrimoni.
El retard en l’ampliació de la Planta de Dos Aigües, fa que es passe dels 12 milions d’euros previstos inicialment, als 46 milions d’ara (és a dir un sobrecost de 34 milions d’euros. La Planta de Manises (en la Mallà), amb un pressupost inicial de 40 milions, ja porta un sobrecost de 26 milions. La Planta de Fervasa-Los Hornillos, a Quart de Poblet, amb un pressupost inicial de 60 milions d’euros, arribarà a costar pràcticament 120 millones.
Tot açò, fa que el cost per a tractar el fem dels 1’5 milions d’habitants de l’Horta en l’any 2005 era de 35’75 euros por tona. Ara (any 2011) és de 69’44 euros i la previsió per l’any 2012, es de 72’37 euros.
Està per tant demostrat que el retard en la construcció de las plantes fa que hi haja un greu desfasamententre lo previst i la despesa final, així com en el cost del tractament.
Manises, al tindre una planta de tractament (i tan a prop d’una zona poblada) hauria d’estar exempta de pagar aquesta taxa. I el PP diu que no vol pujar els impostos.



(en castellà)

El PP aumenta en más de un 200% la tasa de residuos

El pasado 5 de agosto el EMTRE (Entidad Metropolitana de Tratamiento de Residuos), aprobó con los votos de la mayoría del PP un aumento de la tasa de residuos, que en algunos casos triplica el que se pagaba antes. Con posterioridad y ante las quejas generadas suavizó el aumento, aunque para la mayoría de las viviendas pasa definitivamente de 22’20 euros a 56 euros anuales (inicialmente se estableció en 69’90 euros). Para aquellos comercios o viviendas que superan un consumo de 65 metros cúbicos, pasarán a pagar 139’80 euros, cuando antes pagaban  de 44’40 a 66’60 euros. Este aumento contó con el voto favorable del concejal del Ayuntamiento de Manises Francisco Gimeno.
Esta tasa, aparece muy bien camuflada en el recibo del agua, bajo el nombre de “TASA EMTRE” o “TASA TAMER” y afecta a todos los pueblos del área metropolitana de Valencia.

¿A qué se debe este aumento?
La mala gestión del PP en el EMTRE es la culpable de este aumento tan descomunal, al haber un gran retraso en la aplicación del plan zonal de la Generalitat del año 2002, que marcaba la construcción de dos nuevas plantas de reciclaje.
Para empezar, el Consell debe al EMTRE 23 millones de euros, derivado de la desaparición del Área Metropolitana de Valencia. La Generalitat asumió pagar ese dinero a cambio de todo su patrimonio.
El retraso en la ampliación de la Planta de Dos Aguas, hace que se pase de los 12 millones de euros previstos inicialmente, a los 46 millones de ahora (es decir un sobrecoste de 34 millones de euros). La Planta de Manises (en la Mallà), con un presupuesto inicial de 40 millones, ya lleva un sobrecoste de 26 millones. En cuanto a la Planta de Fervasa-Los Hornillos, en Quart de Poblet, con un presupuesto inicial de 60 millones de euros, la previsión es llegar prácticamente a los 120 millones.
Todo esto hace que el coste de tratar la basura de los 1’5 millones de habitantes de l'Horta en el año 2005 era de 35’75 euros por tonelada. Ahora, en el año 2011, es de 69’44 euros y la previsión para el año 2012, es de 72’37 euros.
Está por tanto demostrado que el retraso en la construcción de las plantas hace que haya un grave desfase entre lo previsto y el gasto final, así como en el coste del tratamiento.
Manises, al tener una planta de tratamiento (y tan a cerca de una zona poblada) debería estar exhenta de pagar esta tasa.
Y el PP dice que no quiere subir los impuestos. 


Si vols recurrir l'augment de la taxa TAMER, ompli el document que s'adjunta, i junt a una fotocòpia del DNIi una altra del rebut de l'aigua ens ho fas arribar a la seu d'APM (Mestre Guillem, 30-1er) els dimarts i dijous de 17 a 21 hora o pels matins al grup municipal de 10 a 13 hores.



SR. PRESIDENT DE L’ENTITAT METROPOLITANA PER AL TRACTAMENT DE RESIDUS (EMTRE)
Plaça de l’Ajuntament 9, 2° -   46002. València
      En/Na,......................................................................................................................................veí/veïna  de Manises, C.P 46940 , amb domicili als efectes de notificacions en........................................................... …................................................................núm.........., proveït de DNI núm. ….................., interposa directament RECURS DE REPOSICIÓ contra la liquidació de la taxa local imposada per eixa entitat, inclosa sense cap procediment en el rebut del servici de subministrament d’aigua de Manises que ha rebut (la còpia del qual s’hi adjunta) sent carregat en el seu compte bancari sense consentiment ni autorització prèvia, emesa com a conseqüència de la modificació de la Taxa Metropolitana pel Servici de Tractament i Eliminació de Residus Urbans (TAMER),  aprovada per l’Entitat Metropolitana en sessió celebrada el 28 de setembre de 2011,  i indirectament contra la modificació de l’Ordenança Fiscal que ha aprovat a este efecte eixa Entitat, sobre la base dels següents FETS I FONAMENTS:
            PRIMER. La nova TAMER suposa un exagerat i desproporcionat increment de les tarifes que pel mateix servici ha abonat fins a la data (que suposa una mitjana d’augment del 150% al 215%), que implica una exacció especialment onerosa en estos moments econòmics tan complexos en què es viu, tot això sense haver-se justificat adequadament els motius dels augments exorbitants esmentats.
SEGON. Incomplint-se les previsions de la Llei General Tributària, s’ha procedit a incorporar la nova taxa als rebuts d’aigua sense practicar prèviament la preceptiva notificació de la nova liquidació de la TAMER, malgrat que esta suposa un increment excepcionalment elevat de la base imposable i de la quota tributària, per la via de l’aplicació de les noves tarifes aprovades, exigida als subjectes passius de la taxa. Això ha provocat una situació d’autèntica indefensió legal i material dels subjectes passius del tribut.
Ha de recordar-se que l’art. 102.3. de la Llei adés esmentada permet que “En els tributs de cobrament periòdic per rebut, una vegada notificada la liquidació corresponent a l’alta en el respectiu registre, padró o matrícula, podran notificar-se col·lectivament les successives liquidacions per mitjà d’edictes que així ho advertisquen.”, però també s'ha de tindre en compte que en eixe text legal es puntualitza que “L’augment de base imposable sobre la resultant de les declaracions haurà de notificar-se al contribuent amb expressió concreta dels fets i elements addicionals que ho motiven, excepte quan la modificació provinga de revaloracions de caràcter general autoritzades per les lleis”.
TERCER.- L’art. 224 de la vigent Llei General Tributària preveu que la simple interposició del recurs administratiu de reposició suspén l’execució de l’acte impugnat, quan es tracta d’un supòsit d’error aritmètic, material o de fet, circumstància que notòriament concorre en el present supòsit, quan s’evidencia que no s’ha procedit a la prèvia notificació de la liquidació de la taxa.
És per això que, SOL·LICITA que:
Tenint per interposat el present recurs, es procedisca a anul·lar la liquidació impugnada pels motius al·legats i, en conseqüència, tornar la quantitat de .......................  (Tasa TAMER) inclosos indegudament en el rebut de subministrament d’aigua del passat mes de …....................., i suspendre cautelarment el tràmit de recaptació sense necessitat d’aportar garantia.
  


A Manises,  …. ..de …………............. de 2012.




No hay comentarios:

Publicar un comentario