lunes, 27 de junio de 2011

APM MANISES. Concentració ASCOMA

ASCOMA , associació de comerciants de Manises, convoca una concentració el proper dimarts 28 de juny a les 20'30 a la Plaça Rafael Atard, per a protestar per la situació del comerç local i per la possible arribada a Manises de comerciants de la zona de Russafa.


Des d'APm compartim la preocupant situació del comerç local i vos invitem a anar a la concentració per poder escoltar-los.

domingo, 26 de junio de 2011

El PP augmenta en 2011 un 20% la taxa del Consorcio Valencia Interior

El PP augmenta en 2011 un 20% la taxa del Consorcio Valencia Interior


DIVENDRES, 24 JUNY DE 2011

COMPROMÍS Com va anunciar Compromís, El Consorcio Valencia Interior (CVI) ha esperat a que passaren les eleccions municipals per girar als contribuents els nous rebuts de la taxa del reciclatge en les comarques del Camp de Túria, Serrans-Ademus, Foia de Bunyol i Requena-Utiel.

Segons el portaveu de Compromís i regidor en Llíria, Paco García Latorre, esta taxa es va posar al cobrament per primera volta l’any 2009 (amb moltes crítiques a l’ordenança que la regula), i des d’aleshores, no ha deixat d’ant en augment, ja que ha passat de 42 euros en 2009, 65 euros en 2010 i ara, en 2011 el cost serà de 78,59 euros.

A Llíria, esta taxa és més sagnant per a les butxaques del ciutadans, ja que, si l’equip de govern va prometre que no anava a costar un cèntim als veïns per albergar la planta de tractament, ara, no es que es vaja a pagar igual que la resta d’usuaris, sinó, a més el tercer any de vigència va a tindre un augment del 20% respecte del 2010 i pràcticament el doble des de que es va posar al cobrament en 2009.

Per a García, mentre l’ajuntament s’embutxaca més de 430.000 euros anuals del conveni signat amb l’empresa que va a gestionar la planta de tractament i que devien estar destinats a minimitzar els costos del rebut als veïns de Llíria, els contribuents veuen com l’alcalde (com a representant de Llíria en el CVI), aprova cada any noves pujades en la taxa de manera exponencial.

Per al regidor d’esquerres, el PP i el CVI, amb la mala gestió d’este nou tribut estan castigant les economies familiars dels veïns i veïnes de Llíria, que han vist de manera sorprenent, com una taxa que semblava no anaven a pagar, estiga duplicada en esta nova emissió de rebuts.

Un any de demora en la planta de tractament

Des de Compromís per Llíria es critica que, tot i pagar-se una taxa molt quantiosa, el servei encara està en provisionalitat, donat que la planta de tractament que tenia que entrar en funcionament en juny de 2010, encara no està construïda i continua enviant massivament els residus a abocadors que es troben fora del Pla Zonal, com l’ubicat en Algimia d’Alfara en la comarca del Camp de Morvedre.

Como curiosidad, el diputado del grupo parlamentario 'popular' Ricardo Costa ha comprado bonos de la Generalitat Valenciana por valor de 12.000 euros.