lunes, 11 de julio de 2011

APM MANISES NOTA DE PREMSA Manises, 8 de juliol de 2011

Manises, 8 de juliol de 2011

NOTA DE PREMSA

            APM qualifica de dictatorial l’actitut del PP en el ple en el que es tractava de les assignacions als regidors, nombre d’assessors, etc. al no voler negociar com s’ha fet en la majoria dels pobles de la comarca.

          El PP basant-se en la seua majoria, augmenta el cost que suporta l’ajuntament dels 12 regidors del PP que passa dels 420.000 euros anuals de l’anterior legislatura als 424.000 d’aquesta; mentre que les assignacions dels membres de l’oposició passa del 103.000 euros a 81.000 euros. El PP manté salaris de 51.000, 41.000 i 31.000 euros als seus regidors.

            APM havia demanat una reducció en els despeses dels regidors d’un 20%, doncs l’actual situació econòmica de l’ajuntament i de la crisi en general, així ho requeria. És d’una enorme responsabilitat que en aquests moments augmenten l’import de les seus despeses i per tant APM ha exigit que la mateixa rebaixa se l’aplique l’equip de govern, però per descomptat no ens han fet cap de cas.

            Per una altra part s’aprovat una reducció de les aportacions als grups municipals de 16.000 euros anuals (un 80%) quan tota l’oposició havia demanat una reducció d’entre un 20 i un 50%; doncs aquesta reducció beneficia a l’equip de govern que té molts mitjans per a poder treballar des de l’ajuntament. fet aquest molt difícil en l’oposició que en el cas d’APM passa de rebre 3.200 euros anuals a 700 euros. Açò imposibilita fer una actuació clara de control de l’equip de govern

            En la seua intenció de intentar fer callar a l’oposició, el PP ha aprovat el deixar a EU i a APM en un assessor al 50% de dedicació, mantenint el criteri aprovat fa dos anys después de que EU guanyara una sentència als tribunals, en el sentit de que cada 4 regidores té dret a un assessor. Sempre a Manises s’ha garantit que qualsevol grup amb un sol regidor tingués sempre un assessor (anys 1995, 2003). Ara tenim la situació esperpèntica de que a l’any 2003 el PP amb 13 regidors tenia 2 assessors i ara amb 12 regidors en té 3; mentre APM al 2003 amb 1 regidor tenia un asesor, i ara amb 2 regidores en té un però al 50% de dedicació.

            Aixi mateix en la seua política de càrrecs de confiança no relacionants amb els grups polítics, el PP elimina una plaça de responsable de seguretat, però augmenta l’assessor d’educació del 66% de dedicació al 100%. Mentrestant, seguix mantenint 9 persones amb una duplicitat de funcions molt clara com la de tenir 2 assessors de mitjans de comunicació i tindre responsables d’àrees depenent de regidors amb una alliberació molt alta. Enguany la partida de despeses d’aquestes persones suposa més de 265.000 euros.

            L’intent d’arribar a un acord es trencà quan el PP es negà a donar a un asesor per grup i a no rebaixar-se ni un sols euro els seus salaris.   

            APM lamenta que el Sr Crespo lluny de seguir les directrius dels seus responsables polítics, segueixca endavant posant a les despesses municipals en una situació límit i mostrant una nul·la sensibilitat amb una societat que cada vegada s’ho passa pitjor.

            Pel grup municipal APM-compromís municipal

            Jesús Borràs i Sanchis         portaveu


Notícia apareguda al Levante el dia 13/ JULIO /2011




NOTA QUE ENS TOCA ENVIAR AL LEVANTE PER A DEIXAR CLAR LA VERITAT DEL QUE PASA I ES VA DECIDIR EN EIXE PLE

ACLARACIONS A LA NOTICIA QUE VA PUBLICAR EL LEVANTE EL PASSAT 13-07-2011


            Vos enviem aquesta nota aclaratòria doncs creiem que no s’ha entés res del que denunciavem i quan es llig la noticia, sembla que Jesús Borràs (portaveu d’APM) el que volia era pujar-se el salari.

            D’entrada ens preocupa que no aparegua res d’allò que denunciavem en el primer i el segón paràgrafs : “El PP basant-se en la seua majoria, augmenta el cost que suporta l’ajuntament dels 12 regidors del PP que passa dels 420.000 euros anuals de l’anterior legislatura als 424.000 d’aquesta; mentre que les assignacions dels membres de l’oposició passa del 103.000 euros a 81.000 euros. El PP manté salaris de 51.000, 41.000 i 31.000 euros als seus regidors”    i          APM havia demanat una reducció en els despeses dels regidors d’un 20%, doncs l’actual situació econòmica de l’ajuntament i de la crisi en general, així ho requeria. És d’una enorme responsabilitat que en aquests moments augmenten l’import de les seus despeses i per tant APM ha exigit que la mateixa rebaixa se l’aplique l’equip de govern, però per descomptat no ens han fet cap de cas”.

            Si APM demanava una baixada generalizada de al menys el 20% està clar que jo no volia un augment del salari. El Sr. Izquierdo mareja amb les dades dels % i per això te comente com funciona: l’anterior legislatura el PSOE amb 8 regidors tenia a un portaveu amb el 60% que cobrava 31.000  euros anuals i la resta dels regidors cobraven 9.000 euros anuals i el regidor d’EU 9.000 euros o un poc menys si cobrava per assistències. En aquesta legislatura, els 9 regidors de l’oposició es repatixen d’altra manera (5 PSOE, 2 APM i 2 EU), per això APM va demanar en la reunió que al final es queda en res, que els 3 regidors de l’oposició guanyaren el mateix, però no 31.000 euros cadascú, sinò 9.000 euros anuals; en tot cas vaig demanar que com passa a molts pobles, els portaveus cobraren un plus de 70 o 80 euros mensuals. La proposta també la va veure correcta el PP i s’accepta que els portaveus cobraren 10.000 euros anuals. No és tracta com diu el Sr. Izquierdo de repartir eixe 60% en 3 de 20%, doncs no diu que els regidors ara portaveus ja cobravem el 17’3%, sinò que era rebaixar molt la partida de l’oposició: està clara la proposta d’APM: 20.000 euros anuals que perd el portaveu del PSOE i els 1.000 euros més que cobren cadascú dels portaveus d’APM i EU suposa un estalvi per a l’Ajuntament de 18.000 euros anuals. La nostra proposta es basava en que al baixar el PSOE de 8 a 5 regidors i haver 2 grups amb dos regidors la distribució tenia que ser diferent.

            A més a més si un regidor optà cobrar per assistències, els seus ingressos són inferiors, i aquest és el meu cas en aquesta legislatura, i això el Sr. Izquierdo ja ho savia. Enguany 6.853 euros (7.600 euros era la proposta inicial per assistències que después va retirar), molt inferior als 9.000 euros anuals de la passada legislatura. Per tant, ¿com pot dir que jo demanava més sou?. Com els dos regidors d’EU també cobren per assistències, aleshores són 20.365 euros la quantitat anual que es reduixen a l’oposició, mentre l’equip de govern s’augmenta  més de 2.000 euros anuals.

            El Sr.Izquierdo començà la seua intervenció al ple dient que el Sr Borràs volia pujar-se el salari, i quan jo meneje el cap mostrant clarament la meua negativai, diu “¿que no se incrementa los salarios de los portavoces?, pues ahora os quito los 1.000 euros anuales”. Quan vaig contestar, expliqui tot el procés i el públic ho va entendre perfectament, doncs el Sr. Izquierdo només que volia liar el tema per a no justificar el per què ells no es baixen els salaris.           

Efectivament no estavem d’acord amb la rebaixa del 80% en les aportacions als grups i demanavem el 20% (un altre grup de l’oposició demanà fins hi tot el 50%), doncs són diners que servixen per a traure fulls informatius, pagaments d’informes davant de temes urbanístics, etc. Ells ahí no tenen cap problema, doncs tenen tot l’ajuntament per a d’ells: revistes, serveis municipals, etc. Efectivament, afecta a la nostra tasca de control de l’equip de govern.

En el tema dels assessors, no dieu res de la situació de partida i la nota de premsa era ben clara i vos deiem: “En la seua intenció de intentar fer callar a l’oposició, el PP ha aprovat el deixar a EU i a APM en un assessor al 50% de dedicació, mantenint el criteri aprovat fa dos anys después de que EU guanyara una sentència als tribunals, en el sentit de que cada 4 regidores té dret a un assessor. Sempre a Manises s’ha garantit que qualsevol grup amb un sol regidor tingués sempre un assessor (anys 1995, 2003). Ara tenim la situació esperpèntica de que a l’any 2003 el PP amb 13 regidors tenia 2 assessors i ara amb 12 regidors en té 3; mentre APM al 2003 amb 1 regidor tenia un asesor, i ara amb 2 regidores en té un però al 50% de dedicació”. El que passà a l’anterior legislatura fou una excepció derivada d’una sentència guanyada per EU. L’exemple que vos vàrem posar era clar.

            Ens ha estranyat que no fereu cap referència a aquest paràgraf: “Aixi mateix en la seua política de càrrecs de confiança no relacionants amb els grups polítics, el PP elimina una plaça de responsable de seguretat, però augmenta l’assessor d’educació del 66% de dedicació al 100%. Mentrestant, seguix mantenint 9 persones amb una duplicitat de funcions molt clara com la de tenir 2 assessors de mitjans de comunicació i tindre responsables d’àrees depenent de regidors amb una alliberació molt alta. Enguany la partida de despeses d’aquestes persones suposa més de 265.000 euros”.

            També, dir-vos que quan ferem la reunió de portaveus, la negativa del PP a garantir al menys 1 assessor per grup, originà que la reunió no seguira en davant.   

            Pel grup municipal APM-compromís municipal

            Jesús Borràs i Sanchis         portaveu

11 juliol 2011


ICV convocará una convención abierta a los indignados

El País.com (España) - ‎hace 1 hora‎
El líder de ICV hizo estas manifestaciones como participante en una conferencia titulada La nova agenda de l'esquerra, en la que intervinieron la diputada de Compromís al País Valencià Mònica Oltra, el catedrático de Ciencia Política Joan Subirats y el ...

Oltra pide facilitar el párking en el General

El Periódico Mediterráneo - ‎hace 3 horas‎
LA PORTAVOZ adjunta de Compromís en Les Corts, Mònica Oltra, ha reclamado medidas al Consell porque, años después de que se otorgara en régimen de concesión el aparcamiento privado situado junto al Hospital Provincial de Castellón, “se ha convertido en ...

El Bloc reclama al PP que apoye su moción para bonificar el IBI

El Periódico Mediterráneo - ‎hace 3 horas‎
La portavoz adjunta del Bloc-Compromís en el Ayuntamiento de Castellón, Ali Brancal, declaró ayer, en relación a la moción presentada por el Bloc y que se debatirá en el próximo pleno, que “tenemos claro que nuestra propuesta de subvencionar el IBI de ...

Antonio Franco debate con ICV el futuro de la izquierda

e-noticies - ‎hace 14 horas‎
Joan Herrera ha hecho estas declaraciones en el marco de la Escuela de Verano de ICV, donde ha participado en una conferencia titulada "La nueva agenda de la izquierda" junto con la diputada de Compromís en el País Valenciano, Mónica