lunes, 11 de abril de 2011

Gaudint del nostre Patrimoni Rural La vida a les masies del País Valencià Del 3 al 9 de julio


Del 3 al 9 de juliol
El Mas de Noguera és una iniciativa d’economia social, d’un grup de persones que desitgen recuperar les activitats tradicionals alhora que busquem nous camins pel desenvolupament de les zones rurals.
El Mas de Noguera està situat entre les comarques castellonenques de l’Alt Palància i de l’Alt Millars. Per la vall del riu Palància es va establir ja pels primers pobladors de la zona una important via de comunicació entre les planes costaneres valencianes i el nord-est de la península.
Activitats
Aprenem mentre gaudim. Les activitats que es realitzen durant aquestes estades d’estiu estan relacionades amb l’educació ambiental, tot i que tenen un sentit més lúdic i divertit: Jocs, activitats a l’aire lliure, excursions a la muntanya, bivac, senderisme, excursió a la Mina de Ferro íbera, a la font de “Pantorrilla” i bany al riu Millars. En conjunt llocs amb especial atractiu i ben conservades en les quals passa-s’ho bé porta implícit l’aprenentatge sobre el seu ús i conservació.
Realitzarem tallers on poden desenvolupar la seua creativitat a partir de l’ús de materials reciclats, pintures ecològiques, etc.
Treballarem costum i patrimoni immaterial: Jocs tradicionals, bany a la bassa, el nostre cançoner popular, danses tradicionals, històries i llegendes, festa de la collita...
Farem treballs artesans: teler, vímet, espart, terrisseria, cuir i joncs.
Transformarem aliments: forn tradicional, làctics i conserves.
No faltarà l’animació, que a les nits d’estiu de lluna plena es desenvolupen amb tota la seua resplandor: revetlles, mercats medievals, etc.
DATES: Del 3 al 9 de juliol
EDATS: De 5 a 15 anys
DATA LÍMIT D’INSCRIPCIÓ: 20 de maig
PREU: 300€ socis/ 350€ no socis
Per a més informació i per a reservar, telefoneu al 96 315 77 99 ext 222 (De dilluns a dijous de 15h a 18:30h) o envieu un correu electrònic a teatre@acpv.cat

Lectura poètica. Amb la presència de Margarita Ballester, Pepa Úbeda i Manel Maria

Espai Illes Balears

Literatura
Dijous 14 d'abril a les 19:30h a l'Octubre Centre de Cultura Contemporània
Lectura poètica. Amb la presència de Margarita Ballester, Pepa Úbeda i Manel Marí.

Margarita Ballester (Barcelona, 1942) viu a Menorca de fa deu anys. Va tornar als seus orígens illencs i allà fa classes d'història i continua treballant en la seua proposta poètica, d'una intensitat poc habitual en els nostres temps, amb imatges potents i suggeridores.
Pepa Úbeda també és professora de valencià en un centre de secundària de València. El mateix on va estudiar. El passat 2010 va guanyar el 33 Premi Miquel de Palol de poesia amb el llibre La meua frontera.
Manel Marí (Eivissa, 1975) és poeta i guionista. La seua és una literatura desarrelada, dura, que mostra els tints més foscos de la crisi vital. És un poeta atemporal i aespacial, per la perdurabilitat del seu missatge i l'absència de marcadors.

Dimecres 13 d'abril a les 19:00h a l'Octubre Centre de Cultura Contemporània.

 Cicle AIQ: Química esperançadora

Espai Ciència

Píndoles o Freud: remeis químics per als mals de l'ànima
Dimecres 13 d'abril a les 19:00h a l'Octubre Centre de Cultura Contemporània.
Conferència a càrrec d'Adolf Tobeña (Departament de Psiquiatria i Medicina Legal de la Universitat Autònoma de Barcelona).
Adolf Tobeña és Catedràtic de Psiquiatria de la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha estat Professor Visitant a l'Institute of Psychiatry (University of London) i a les Universitats de Groningen, Tel Aviv i Venècia.

Concert 16 d'abril: Solidaritat amb ACPV

 Concert 16 d'abril: Solidaritat amb ACPV
21:30 hores. El Romaní. Pista de Futbet.
Amb:

-Desgavell (Ska-la Safor)
-Skalissai (Ska-la Marina Alta)
-Aspenkat (Ska-Alacant)
-Despertaferro (Oi!-Sabadell)
-DJ Pasqu
-PD's la Fucktoria

Entrada: 5 euros.
Entrepans calents per a sopar i begudes a preus populars. Servei de dutxes i lavabos. S'habilitarà una pantalla per a poder seguir el partit Barça-Madrid en directe.
Zona d'aparcament per a autobusos i vehicles particulars.
Els possibles beneficis aniran destinats al pagament de la multa imposada per la Generalitat Valenciana a l'entitat Acció Cultural del País Valencià

Organitza:
Coordinadora d'Assemblees de Joves de l'Esquerra Independentista - CAJEI

Com arribar amb tren?
Línia de Rodalies València-Gandia.
Eixides des de l'Estació del Nord amb parada al Romaní: 20:41, 21:41 i 22:41

Acció Cultural preveu una presència massiva de castellonencs en la manifestació del dia 16 per TV3

Acció Cultural preveu una presència massiva de castellonencs en la manifestació del dia 16 per TV3
Preveu l'eixida d'autobusos des del Baix Maestrat, Els Ports, l'Alcalatén i l'interior de la Plana Baixa, mentre que la gent de les poblacions de la costa es desplaçarà en tren.
La delegació a Castelló d'Acció Cultural del País Valencià ha fet "una valoració molt positiva de la previsió d'assistència de gent de les comarques de Castelló a la gran manifestació en defensa de TV3 que tindrà lloc el proper dia 16 a València, a les 18 hores, des de les Torres de Quart, i amb l'actuació especial, en finalitzar, del cantant Lluís Llach, que torna després de quatre anys de silenci artístic per tal de donar suport a la nostra reivindicació de TV3 al País Valencià".
 
 
 
Omnium Cultural organitza autobusos per participar a la Manifestació del 16 d'abril
Omnium Cultural, entitat que juntament amb Acció Cultural i l'Obra Cultural Balear formen la Federació Llull, està organitzant autobusos des de Barcelona, Girona, Igualada, Lleida, Manresa, Mataró, Reus, Sabadell, Tarragona, Tortosa, Vilafranca del Penedés i Vic per participar a la Manifestació del 16 d'abril.
Podeu consultar horaris i preus a Omnium Cultur

El Consell admet que no pot sancionar repetidors però multa als de TV3 amb 900.000 euros

Presidència va eximir a una empresa el 2009 de cessar les seves emissions perquè "es limita a prestar serveis de telecomunicacions "
El Consell va eximir el 2009 a una empresa que finalitzés les seues emissions de TDT i, per tant, de poder ser multada perquè "es limitava a prestar serveis de telecomunicacions" i no de televisió local "per l'explotació té competències la Generalitat". L'empresa va al.legar que el Consell no té potestat per sancionar els propietaris dels repetidors ja que, "segons la Comissió Nacional del Mercat de Telecomunicacions", és l'Estat l'única administració que pot fer-ho. Aquesta argumentació és la mateixa que ha utilitzat Acció Cultural del País Valencià (ACPV) en les seues argumentacions, però al contrari que a la signatura eximida, se li van continuar enviant requeriments de tancament d'emissions de TV3 acompanyats de multes coercitives, fins que les sancions han superat els 900.000 euros, posant en perill la pròpia supervivència de l'organització.

Font: Levante-emv
Editorial del Levante: Doble vara de medir

Manifestació que el proper dissabte 16 d’abril

S’espera una participació important en una manifestació que englobarà la reivindicació per TV3 i la llibertat d’expressió amb les lluites per la cultura, el territori, l’ensenyament públic i l’estat del benestar i el treball





Acció Cultural ha presentat en roda de premsa la convocatòria de la manifestació que el proper dissabte 16 d’abril recorrerà València amb el lema “Sí a TV3! Sí a la llengua! Sí a la transparència!”. La manifestació eixirà a les 18 h de les Torres de Quart.