lunes, 27 de febrero de 2012

APM-compromís municipal presenta al ple del 29-02-2012 una moció en contra de la reforma laboral aprovada pel PP.

Manises, 20 de febrer de 2012


Jesús Borràs i Sanchis, regidor de l’Ajuntament de Manises i portaveu del grup municipal APM.compromís municipal, presenta per al ple per al seu debat i aprovació si s’escau, la següent



MOCIÓ

EXPOSICIÓ DE MOTIUS.

El passat 11 de febrer, al BOE es publicà el Reial Decret-llei 3/2012, de 10 de febrer, de mesures urgents per a la reforma del mercat laboral. És la segona reforma del Govern del Regne d’Espanya en un any i mig. L’anterior, el Reial Decret-llei 10/2010.

La crisi mundial del sistema financer, esdevinguda després de molts anys de pressió de la dreta conservadora americana per aconseguir suprimir sistemàticament el control del mercat financer, és un fet.
L’èxit de l’economia especulativa per damunt de la productiva, ha tingut la fallida anunciada. Immersos en aquesta crisi, els dos grans partits del sistema,
han donat suport i ajuda a aquells que ens han destrossat “són massa grans per deixar-los caure” ens diuen.

Es presenten reformes, però no del sistema financer, si no del mercat laboral. No graven les SICAV, ni els paradisos fiscals, ni el patrimoni. Les seues mesures van contra la classe mitja i baixa. La classe treballadora i assalariada.

En època de gran d’atur, el Govern adopta mesures per abaratir l’acomiadament. Quan es necessita incrementar la confiança de la ciutadania, es desregularitzen les condicions de treball. Es permet baixar salaris unilateralment, primer als funcionaris (Zapatero) i ara a la globalitat (Rajoy) per la discrecionalitat facilitada a l’empresari.

En l’any 2009, el líder del govern, anomenat “socialista” deia què “Mientras haya una mayoria socialista en el parlamento de España, que no aspiren y que no sueñen, a recortes sociales, y a recortes de los derechos de los trabajadores, bajo ningún concepto, no va a pasar!” o a principis del 2010, manifestava "Conmigo de presidente jamás habrá recortes sociales. Los trabajadores no van a perder derechos en la reforma laboral. Lo vamos a hacer bien, garantizando que el gasto social no se va a recortar; es necesario que todos los trabajadores tengan una pensión digna y mejorada".

Ni tant se val tres mesos després teníem una reforma en la qual destacaven entre d’altres mesures:

• -La reducció del 5% del salari dels funcionaris en 2010 i congelació en 2011.
• -La congelació de les pensions per a 2011, excloent-ne les no contributives i les mínimes.
• -L’eliminació del "xec-nadó" de 2.500 euros a partir de l’1 de gener de 2011.
• -L’eliminació del règim transitori per a la jubilació parcial previst en la llei 40/2007.

Aquesta era la solució del PSOE, la què segons Zapatero en la seua defensa “crearia treball nítid a finals del 2010 o principis del 2011.”

Què deia el PP?. que la solució en la crisi “no es abaratar el despido, es necesario facilitar la contratación” (Esperanza Aguirre)(26 abril,2010).

També escoltàvem “Dedicar todo el esfuerzo a abaratar el despido, lo que hace es crear más desconfianza, dentro de España, en definitiva que haya menos consumo, menos inversión y por tanto que haya más crisis económica, y que se genera más perdida de puestos de trabajo.” Cristobal Montoro (15 de juny, 2010)

O Soraya Saez de Santamaria (22 junio,2010) ens il·luminava “Siguen insistiendo en el despido, y el despido deberia ser el último recurso” “lo que necesita España no és facilitar el despido, no es fomentar la salida, si no fomentar la contratación”.

(7 noviembre 2011) El mateix Rajoy en el debat electoral sentenciava “Vendieron su reforma laboral en todos los medios de comunicación, y su reforma laboral sirvió para que aumentara el paro, para que no creara empleo”. “Son ustedes unos auténticos maestros en decir una cosa y hacer exactamente la contraria”.

Ara, només tres mesos després, el Sr Rajoy ens demostra, quina és la seua ètica i actitud exemplar:

• -Indemnització màxima per acomiadament, passa de 45 dies a 33 dies.
• -Mensualitats per compensació d’acomiadament de 42 a 24  mesos.
• -Ampliació de motius per justificar l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO), i aquest, no necessitarà el vist i plau de l’autoritat laboral.
• -Es podrà baixar unilateralment el salari de les persones treballadores.
• -El absentisme per motius justificats, més d’un 20% en dos mesos (9 dies en dos mesos) és motiu d’acomiadament justificat.
Etc.

Només publicada la reforma escoltem a l’actual Ministre d’Hisenda Cristobal Montoro reconeguent que “si no flueix el crèdit, la reforma laboral no generarà ocupació”.

Per tot això, el Plenari de l’ajuntament de MANISES:

ACORDA

L'Ajuntament de MANISES exigeix al Govern de l’Estat:

1.- La retirada immediata del Decret Llei 3/2012, de 10 de febrer, de mesures urgents per a la reforma del mercat laboral.

2 .- Escometre de forma immediata i urgent una reforma del sistema financer, incrementant la pressió fiscal als moviments de capital especulatiu, SICAV.

3 .- Derivar tots els fons destinats a ajudar a la Banca Privada i recuperar els més de 9.000 milions d’euros invertits pel FROB, derivantlos al ICO i a subvencionar la contractació i creació de noves empreses.

4 .- Crear un observatori de l’Ocupació i la contractació per crear un fòrum de trobada de tots els agents socials i els partits polítics per estudiar una possible millora de l’actual sistema laboral, que beneficie a totes les parts.






Jesús Borràs i Sanchis
Portaveu d’APM-compromís municipal.



SR. ALCALDE-PRESIDENT DE L’AJUNTAMENT DE MANISES

APM presenta per al ple del 29-02-2012 moció per condemnar l'actuació de la policia davant les protestes dels estudiants.

Manises, 22 de febrer de 2012

En Jesús Borràs i Sanchis, portaveu del Grup Municipal APM-compromís municipal en l’Ajuntament de Manises, presenta la següent

MOCIÓ

EXPOSICIÓ DE MOTIUS

La brutalitat policial contra les protestes pacífiques i justificades dels estudiants de l’IES Lluís Vives de València han donat la volta al món en poques hores. Menors d’edat, persones majors, invidents, joves... han estat agredits, retinguts i detinguts sense cap justificació, violant-se els drets constitucionals més fonamentals de l’estat de dret.

La delegada del Govern al País Valencià, Paula Sánchez de León, ha justificat les càrregues policials i les detencions, la qual cosa ha intensificat les protestes. El més greu, però, és que la màxima representant del govern de l’Estat al territori valencià ha mentit en les seues declaracions perquè, gràcies a les noves tecnologies, els vídeos i les imatges que s’han pres al carrer demostren que les reaccions violentes són per part de les forces de seguretat de l’Estat. El dimarts 21 de febrer ja reconeixa que podien “haver actuacions abusives de la policia”  i que “anava a donar ordres per que no es veren imatges com les del dilluns”, és a dir, venia a reconéixer els abusos.


No podem oblidar que les protestes dels estudiants són per a denunciar la manca de calefacció, llum i mitjans bàsics als centres educatius, fruit dels impagaments i de les retallades pressupostàries del Govern Valencià en els serveis públics més bàsics i essencials per a la nostra societat. I per tant en cap societat democràtica es poden consentir declaracions com les del cap de la policia que va qualificar als estudiants com “los enemigos”.


Per tot això, proposem els següents

ACORDS
1.-El ple de l’Ajuntament de Manises condemna les brutals agressions policials que han patit estudiants i ciutadans en general en la ciutat de València.

2.- El ple de l’Ajuntament de Manises demana la destitució immediata de la delegada del Govern en València, Paula Sánchez de León, i del màxim responsable de la Policia Nacional per les seus declaracions en la roda de premsa del dilluns 21 de febrer.

3.- El ple de l’Ajuntament de Manises demana al Govern de l’Estat Espanyol una investigació a fons dels fets succeïts a València per a depurar responsabilitats en tot l’escalafó policial i retirar de servei a aquells agents que hagen violat la llei i els drets fonamentals dels ciutadans i ciutadanes.

4.- El ple de l’Ajuntament de Manises traslladarà els següents acords a les Corts Valencianes, el Govern Valencià, el Congrés dels Diputats, el Defensor del Poble i a la Presidència del Govern del Regne d’Espanya.


Atentament












Signat: Jesús Borràs i Sanchis
Portaveu d’APM-compromís municipal