miércoles, 15 de febrero de 2012

Mobilitzacions contra la reforma laboral.

Les organitzacions sindicals CC OO i la UGT han convocat manifestacions contra la reforma laboral aprovada pel PP. Seran el proper diumenge 19 de febrer a les 12 hores, en la plaza de Sant Agustí a la ciutat de València.


Tots estem coneguent allò que diu la reforma, i és l'atac més greu produït contra la classe treballadora que ens deixa quasi com esclaus.Toca per tant participar, doncs depén de l'éxit d'aquestes mobilitzacions, que la resposta posterior siga més contundent.

Mobilitzacions contra les retallades, l'augment de la taxa TAMER, i més...

Des de l'assemblea "Interpobles" del15-M s'han convocat manifestacions per protestar contra les retallades, l'augment de la taxa TAMER, etc, per al proper dissabte 18 de febrer. La concentració serà a les 12 hores davant de l'auditori "Pepe Sancho", des d'allí la marxa partirà per arribar a l'avinguda de Sant Onofre en Quart de Poblet, lloc de concentració de totes les marxes dels pobles de la comarca.


Motius hi han de sobra per participar.

lunes, 13 de febrero de 2012

Seguim arreplegant recursos contra l'augment del rebut de l'aigua taxa TAMER ó EMTRE.

Des d'APM així com des de la resta dels grups de l'oposició i altres associacions ciutadanes, seguim arreplegant els recursos de reposició contra l'augment de la taxa TAMER al rebut de l'aigua.
És molt important que al marge dels recursos de partits polítics i ajuntaments, els veïns dels pobles afectats envien milers de recursos per pressionar i forçar a retirar l'augment.
Si encara no has recurrit i vols fer-ho, imprimix e l document que s'adjunta, omplis el primer paràgraf, el signes i junt a una fotocòpia del DNI i de l'ultim rebut de l'aigua, ens ho fas arribar a la seu del grup municipal de 10 a 13 hores o  per la vesprada a la seu d'APM els dimarts i dijous de 18 a 20'30 de la vesprada. 

Elecció d'un nou alcalde a la ciutat de Manises. Resum del ple i intervenció d'APM-compromís municipal.

Al Ple del passat 9 de febrer, es va triar el nou alcalde de Manises, després de la dimissió d'Enrique Crespo (2-2-2012), Després de rebre la renuncia "per motius personals", vàrem intervindre els 3 portaveus dels grups de l'oposició per explicar cadascú el seu posicionament respecte a si presentaven candidatura i sobre el vot.
EU va presentar el seu candidat que va obtindre 2 vots, APM-compromís municipal i el PSOE no presentarem cap candidat i votarem en blanc (6 vots) i el PP va votar el seu candidat, Francisco Izquierdo Moreno, que va obtindre 11 vots i per tant va ser triat com nou alcalde de Manises.


Intervenció d'APM-compromís municipal   

Manises, 9 de febrer de 2011


Des d’APM-compromís municipal, considerem la realització d’aquest ple com una formalitat per a reparar una dimissió que feia ja molt de temps que hauria d'haver-se produït.  

Per tant, APM-compromís municipal no presenta la seua candidatura a l'alcaldia, doncs no s’acaben de realitzar eleccions municipals i per tant es un canvi de regidor. Però no és un regidor qualsevol, és tracta del canvi d’alcalde de la ciutat. Un alcalde que acaba de deixar l’acta per segons ha dit ell “motius personals” i tots som sabedors de que la seua dimissió ve determinada per les ordres donades per la direcció valenciana, ordres que ja es publicaren en la premsa de València el passat dimarts 31 de gener. Tots sabem que l'aritmètica actual farà que la majoria del PP determine el nou alcalde de Manises, i sabem que és la segona vegada en la història de la democràcia (la 1ª des de l’arribada del PP al govern local a Manises) que l’alcalde no el tria la ciutadania. I aquesta circumstància és molt important per el que queda de legislatura (més de 3 anys).


APM-compromís municipal, votarà en blanc i no recolzarà el candidat del PP, tot entenent que l'escàndol que ha produït la dimissió d'Enrique Crespo com alcalde i de tots els seus càrrecs en la Diputació i de la seua militància en el PP, situació política i processal gravíssima, afecta també l'equip de govern de l'ajuntament de Manises que serà el que ara triarà el nou alcalde. I l'afecta sobretot, perquè en l'anterior Ple Extraordinari, APM-compromís municipal i la resta dels grups de l’oposició els oferiremí a vostés la reprovació del Sr. Crespo per la imputació com a gestor principal d'EMARSA i la sol·licitud de la seua dimissió i vostés, no acceptant l'oferiment, se'n feren còmplices.

En aquell ple, vàrem assenyalar dues qüestions molt importants: la 1ª la lluita interna dins del PP que tant afecta en el procés obert en la depuradora. Estem convençuts que la lluita encara no s’ha acabat i que vorem encara moltes coses, i la 2ª quan donant-li un consell al Sr. Crespo li dèiem “vosté hauria d’haver dimitit fa molt de temps, doncs aquells que li estan ara donant palmadetes a l’esquena, tant ací com a la diputació quan arriben les instruccions de dalt la palmadeta serà per afonar-lo”; i així ha estat. 

Tampoc podem recolzar un membre de l'equip de govern (ma dreta de l’ex-alcalde Enrique Crespo) que ha sigut corresponsable de gestions de conseqüències irreparables per a Manises. Per citar-ne algunes: la destrucció de la única gran zona verda prevista en el poble, la de la plaça de la Llenya,  Corresponsables de la destrucció intencionada del barri d'Obradors, símbol viu del patrimoni i la història ceràmica de Manises, un fet luctuós que la història posterior penjarà per sempre sobre vostés. I també corresponsables d'una de les barbaritats que conjuntament han dut als valencians i al conjunt de l'estat a la situació extrema en matèria financera i mediambiental: el gran atemptat a Manises que ha sigut l'aprovació del deliri del Gran Manises, obra que mai no es farà, però que les seues conseqüències econòmiques les haurem de pagar els ciutadans manisers, no vostés ni els especuladors urbanístics.

Fins al moment actual, el poder municipal del PP a Manises ha viscut de l’auto-complaença, mirant-se el melic, mostrant prepotència i preocupat per perpetuar-se. No poden continuar així, ni pensar que tots els polítics són iguals.

Es necessari reaccionar, necessitem altres governants, necessitem respirar d’altres fórmules polítiques amb estratègies més innovadores i humanistes, més dignes. Necessitem compromisos amb la nostra societat, compromisos sòlids i intel·ligents per tal que aquelles persones que més s’ho mereixen en un futur, arriben ací a representar el seu poble.

APM-compromís municipal, el partit que jo represente entén la política com una aposta il·lusionant, honesta, digna, compromesa, reflexiva i crítica, i estem dispostos (com sempre ho hem estat) a aportar valors a un futur ple d’incerteses. Avui més que mai, cal motivar a la societat per a que pense, es rebel·le, es comprometa i siga honesta.

Per tant, no compten amb el vot favorable d'APM-compromís municipal, encara que desitgem que, pel bé de Manises, corregisquen les errades anteriors i que en el que queda de legislatura governen pensant en els nostres conciutadans, les seues necessitats i la crisi tan important en la que estan moltíssimes famílies.

I com diuen els mariners: “bon vent i barca nova”.