martes, 30 de octubre de 2012

APM. MOCIONS APROVADES AL PLE DEL 26-D'OCTUBRE DE 2012


Manises, 30 d’octubre de 2012

APM-COMPROMÍS. L’AJUNTAMENT DE MANISES APROVA PER UNANIMITAT DUES MOCIONS PRESENTADES PER APM-COMPROMIS REFERIDES A DEMANAR QUE ES LLEVE LA NOVA TAXA PER ANAR EN METRO DE MANISES A L’AEROPORT I L’ALTRA PER A QUE L’AJUNTAMENT PRENGA MESURES NECESSÀRIES PER EVITAR ELS DESNONAMENTS PER MOTIUS ECONÒMICS I GARANTIR EL DRET A UNA VIVENDA DIGNA.

EL AYUNTAMIENTO DE MANISES APRUEBA POR UNANIMIDAD DOS MOCIONES PRESENTADAS POR APM-COMPROMIS EN LAS QUE SE PIDE QUE SE ELIMINE LA NUEVA TASA PARA IR EN METRO DE MANISES AL AEROPUERTO Y LA OTRA PARA QUE EL AYUNTAMIENTO TOME LAS MEDIDAS NECESARIAS PARA EVITAR LOS DESHAUCIOS POR MOTIVOS ECONÓMICOS Y EL DERECHO A UNA VIVIENDA DIGNA.


(versió en valencià)

1ª moció: Nova taxa del metro Manises a l’aeroport: Des de l’1 de setembre de 2012, FGV ha augmentat les taxes en totes les tarifes del metro, però a més a més instaura una nova taxa per anar a l’aeroport que per als veins de Manises ens suposa pagar 4’90 euros per bitllet. Ens consta el mateix que anar de Manises a Carlet.

Davant aquest abús, el grup municipal d’APM-compromís presentà al ple del passat 26 d’octubre una moció on platejava: a) solicitar de FGV que es mantinga la parada de l’aeroport com estava abans (és a dir, dins el terme de Manises); b) Que el  bitllet per anar de qualsevol de les parades de Manises fins a l’aeroport coste com abans, és a dir 2’50 euros; c) exigir que es construisca la conexió peatonal Manises-aeroport, tantes voltes reclamada.

La moció va estar aprovada per unanimitat de tots els partits polítics. Des d’APM-compromís farem seguiment d’un tema tan dolent per als ciutadans de Manises


2ª moció: Mesures per evitar desnonaments per motius econòmics i garantir el dret a una vivenda digna: Tots som conscients de que la crisi afecta cada volta a més families. No poden fer front a les hipoteques o al pagament de lloguers socials i aço porta a una de les pitjors conseqüencies, els desnonaments.

L’Ajuntament ha d’eixir en defensa d’aquestes persones, perquè a la pèrdua de la vivenda s’afegeix una condemna financera per a tota la vida, doncs l’entitat bancària segueix reclamant el pagament del deute restant. És a dir, a més de perdre l’habitatge, milers de families s’enfronten a una condemna a l’exclusió social i l’economia submergida.

La iniciativa d’APM-compromís pretén que l’Ajuntament tinga una actuació més activa perquè les ajudes arriben a voltes, massa tard per a mantenir els habitatges o són insuficients.

Davant aquesta situació, el grup municipal d’APM-compromís presentà al ple del passat 26 d’octubre una moció on plantejava: a) Que l’Ajuntament de Manises demane al Govern de l’estat espanyol que aprove una modificació de la regulació hipotecària que incloga la dació en pagament i que la totalitat del deute quede liquidada; b) Que l’Ajuntament de Manises impulse mesures destinades al fet que els pisos buits, que s’acumulen als bancs de la nostra ciutat, siguen posats a disposició de les families desnonades i sense recursos, en règim de lloguer social, segons criteris dels tècnics dels Serveis Socials Municipals. c) Que l’Ajuntament de Manises es reunisca amb l’IVVSA, amb l’objectiu que realitzen la rehabilitació de les vivendes buides de les que disposa, per augmentar el parc de vivendes socials; d) Que l’Ajuntament de Manises junt a la Conselleria d’Obres Públiques, donen participació a experts voluntaris de les associacions d’afectats, per que puguen assessorar gratuitament als veïns interessats en un préstec, estudiant la seua viabilitat i prevenint riscos d’impagament: e) L’Ajuntament de Manises mediarà amb les entitats bancàries i/o l’administració per a facilitar el pagament del deute, amb una renegociació de les condicions per evitar els desnonaments per impagament d’hipoteques o lloguers socials.

La moció va ser aprovada per unanimitat de tots els partits polítics. APM-compromís, farà especial seguiment d’aquest tema tan important i que cada vegada afecta a més ciutadans.


(versió en castellà)

1ª moción: Nueva tasa del metro Manises al aeropuerto: Desde el 1 de septiembre de 2012, FGV ha aumentado las tasas en todas las tarifas del metro, pero además instaura una nueva tasa para ir al aeropuerto que para los vecinos de Manises nos supone el pagar 4’90 euros per billete. Nos cuesta lo mismo que ir de Manises a Carlet.

Ante este abuso, el grupo municipal APM-compromís presentó al pleno del pasado 26 de octubre una moción donde planteaba: a) solicitar a la FGV que se mantenga la parada del aeropuerto como estaba antes (es decir, dentro del término de Manises); b) que el  billete para ir de cualquiera de las paradas de Manises hasta el aeropuerto cueste como antes, es decir 2’50 euros; c) exigir que se construya la  conexión peatonal Manises-aeropuerto, tantas veces reclamada.

La moción se aprobó por unanimidad de todos los partidos políticos. Desde APM-compromís haremos seguimiento de un tema tan doloroso para los ciudadanos de Manises


2ª moción: Medidas para evitar los deshaucios por motivos económicos y garantizar el derecho a una vivienda digna: Todos somos conscientes de que la crisis afecta cada vez a más familias. No pueden hacer frente a las hipotecas o al pago de alquileres sociales y esto desemboca en una de las peores consecuencias, los deshaucios.

El Ayuntamiento ha de salir en defensa de estas personas, porque a la pérdida de la vivienda se une una condena financiera para toda la vida, pues la entidad bancaria sigue reclamando el pago de la deuda restante. Es decir, además de perder la vivienda, miles de personas se enfrentan a una condena de exclusión social y a la economía sumergida.

La iniciativa de APM-compromís pretende que el Ayuntamiento tenga una actuación más activa pues las ayudas llegan a veces demasiado tarde para mantener las viviendas, o son insuficientes.

Ante esta situación, el grupo municipal APM-compromís presentó en el pleno del pasado 26 de octubre una moción donde planteaba: a) Que el Ayuntamiento de Manises solicite al Gobierno del Estado Español que apruebe una modificación de la regulación hipotecaria que incluya la dación en pago y que la totalidad de la deuda quede liquidada; b) Que el Ayuntamiento de Manises impulse medidas destinadas al hecho de que los pisos vacios, que se acumulan en las entidades bancarias de nuestra ciudad, sean puestas a disposición de les families deshauciadas y sin recursos, en régimen de alquiler social, según criterios de los técnicos de los Servicios Sociales Municipales: c) Que el Ayuntamiento de Manises se reuna con el IVVSA, con el objetivo de realizar la rehabilitación de las viviendas vacias de las que dispone, para aumentar el parque de viviendas sociales; d) Que el Ayuntamiento de Manises junto a la Conselleria d’Obres Públiques, den participación a expertos voluntarios de las asociaciones de afectados, para que puedan asesorar gratuitamente a los vecinos interesados en un préstamo, estudiando su viabilidad y previniendo riesgos de impago; e) El Ayuntamiento de Manises mediará con las entidades bancarias y/o la administración para facilitar el pago de la deuda, con una renegociación de las condiciones para evitar los deshaucios por impago de hipotecas o alquileres sociales.

La moción se aprobó por unanimidad de todos los partidos políticos. APM-compromís, hará un especial seguimiento de un tema tan importante y que cada vez afecta a más ciudadanos