lunes, 8 de agosto de 2011

Informació APM Maises: despeses dels regidors de l'ajuntament de Manises

Informació relativa a les despeses dels regidors de l'ajuntament de Manises, així com també d'altres despeses que és important conéixer.

APM qualifica de dictatorial l’actitut del PP en el ple en el que es tractava de les assignacions als regidors, nombre d’assessors, etc. al no voler negociar com s’ha fet en la majoria dels pobles de la comarca.


El PP basant-se en la seua majoria, augmenta el cost que suporta l’ajuntament dels 12 regidors del PP que passa dels 420.000 euros anuals de l’anterior legislatura als 424.000 d’aquesta; mentre que les assignacions dels membres de l’oposició passa del 103.000 euros a 81.000 euros. El PP manté salaris de 51.000, 41.000 i 31.000 euros als seus regidors.

APM havia demanat una reducció en els despeses dels regidors d’un 20%, doncs l’actual situació econòmica de l’ajuntament i de la crisi en general, així ho requeria. És d’una enorme responsabilitat que en aquests moments augmenten l’import de les seus despeses i per tant APM ha exigit que la mateixa rebaixa se l’aplique l’equip de govern, però per descomptat no ens han fet cap de cas.

Per una altra part s’aprovat una reducció de les aportacions als grups municipals de 16.000 euros anuals (un 80%) quan tota l’oposició havia demanat una reducció d’entre un 20 i un 50%; doncs aquesta reducció beneficia a l’equip de govern que té molts mitjans per a poder treballar des de l’ajuntament. fet aquest molt difícil en l’oposició que en el cas d’APM passa de rebre 3.200 euros anuals a 700 euros. Açò imposibilita fer una actuació clara de control de l’equip de govern

En la seua intenció de intentar fer callar a l’oposició, el PP ha aprovat el deixar a EU i a APM en un assessor al 50% de dedicació, mantenint el criteri aprovat fa dos anys después de que EU guanyara una sentència als tribunals, en el sentit de que cada 4 regidores té dret a un assessor. Sempre a Manises s’ha garantit que qualsevol grup amb un sol regidor tingués sempre un assessor (anys 1995, 2003). Ara tenim la situació esperpèntica de que a l’any 2003 el PP amb 13 regidors tenia 2 assessors i ara amb 12 regidors en té 3; mentre APM al 2003 amb 1 regidor tenia un asesor, i ara amb 2 regidores en té un però al 50% de dedicació.

Aixi mateix en la seua política de càrrecs de confiança no relacionants amb els grups polítics, el PP elimina una plaça de responsable de seguretat, però augmenta l’assessor d’educació del 66% de dedicació al 100%. Mentrestant, seguix mantenint 9 persones amb una duplicitat de funcions molt clara com la de tenir 2 assessors de mitjans de comunicació i tindre responsables d’àrees depenent de regidors amb una alliberació molt alta. Enguany la partida de despeses d’aquestes persones suposa més de 265.000 euros.

L’intent d’arribar a un acord es trencà quan el PP es negà a donar a un asesor per grup i a no rebaixar-se ni un sols euro els seus salaris.
APM lamenta que el Sr Crespo lluny de seguir les directrius dels seus responsables polítics, segueixca endavant posant a les despesses municipals en una situació límit i mostrant una nul·la sensibilitat amb una societat que cada vegada s’ho passa pit

 APM-compromís municipal

No hay comentarios:

Publicar un comentario