miércoles, 9 de diciembre de 2009

Escrit al Consell Valencià de Cultura Obradors Manises

JESUS BORRÀS SANCHIS amb DNI 19.459.079-K en qualitat de portantveu de l’Agrupament Progressiste de Manises (APM), amb domicili social a Manises, carrer Mestre Guillem, 30-1er esquerra, codi postall 46940 i a l’actualitat regidor dins del grup municipal PSOE-PROGRESSISTES a l’ajuntament de Manises, i davant els fets que han passat al barri d’obradors de Manises, volem comunicar-los, que:

Al seu moment es presenta davant el seu organisme, una petició per què vostés emitiren un informe davant la lamentable situació del barri d’Obradors de Manises.

El Consell Valencià de Cultura va emetre informe el 20-12-2004 redactat pels senyors Bellveser Icardo i Àlvarez Rubio on es demanava unes actuacions concretes per conservar la trama urbana i realitzar determinades actuacions, doncs entenien que del barri d’Obradors hauria de conservar-se la memoria històrica i els elements que puguen visualitzar.

Lamentablement l’equip de govern de l’ajuntament de Manises, ha consentit l’enderrocament de tot el barri, excepte dues fàbriques, de les que una ja està expoliada. Ens pareix a tots els efectes trist (per no dir una altra paraula) que per part de l’ajuntament de Manises no s’haja tingut en compte ni una sola línia d’allò que vostés indicaren al seu informe.

Aixi mateix, dos escrits enviats a la Sra Paz Olmos Peris, Directora General del Patrimoni Cultural Valencià –Conselleria de Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana, amb data 11 d’agost de 2008 i 1 d’abril de 2009 no han merescut ni la seua resposta.

Ara sols ens queda que el subsòl es puga treballar, encara que ja es nota la mà dels que van expoliant. Lamentar que una part del patrimoni valencià, haja desaparegut. Probablement a altres comunitats autònomes de l’estat els responsables dels organismos treballen d’altra forma

Des d’una ràbia continguda i de comprovar com enderroquen un patrimoni de centenars d’anys, volem donar-los les gràcies per el seu informe, encara que per desgràcia i no es la nostra intenció inicial, al final l’única opció es denunciar als jutjats, doncs la pràctica així ho demostra.

Si l’ajuntament de Manises no fa cas al Consell Valencià de Cultura i la directora general del patrimoni cultural valencià no ens contesta. A leshores, que fem?.


Atentament




Signat: Jesús Borràs i Sanchis
Portantveu d’APM


Consell Valencià de Cultura.

No hay comentarios:

Publicar un comentario